Recentelijk verhuurde appartementen | Recent rental deals

VERHUURINFORMATIE VOOR EIGENAREN

OEI Housing is als woningbureau continu op zoek naar woonruimte voor haar cliënten. In bijna geheel Amsterdam kan OEI Housing nieuwe huurders van woonruimte voorzien. Sinds 1996 zijn we al actief op het gebied van huisvestiging voor expats.

Het cliëntenbestand van Oei Housing bestaat voornamelijk uit internationale expats en zakenmensen met een budget tussen de € 1.200 en € 10.000 per maand. Het gaat hier dus om mensen met een vrij hoog eisenpakket als het gaat om de woonkwaliteit van de huurappartementen.

Vandaar dat Oei Housing selectief en gericht te werk gaat bij het verkrijgen van appartementen in haar woningportfolio en het verkrijgen van geschikte huurders. Oei Housing heeft vaste relaties, zowel huurders als verhuurders sinds 1996.

Hieronder treft u wat regels en tips aan zodat u meer zicht krijgt over de werkwijze bij het verhuren van uw appartement.

WERKWIJZE

 • Marketing: Van uw woning worden hoge kwaliteit foto's gemaakt. Teven wordt een video gemaakt. Uw woning wordt geadverteerd op onze website, maar ook op Pararius, Funda en sociale media. Daarnaast wordt uw appartement in periodieke 'newsletters' aan onze vaste cliënten aangeboden. Uw woning kan ook met WhatsApp, Skype of Facetime getoond worden aan potentiële huurders. 
 • Commissie: Bij verhuur van het appartement wordt aan de verhuurder commissie gefactureerd. De bemiddelingscommissie wordt alsvolgt berekend: uitgangspunt voor bepaling van de commissie is de uiteindelijk overeengekomen huurprijs. Als bemiddelingscommissie hanteren we de volgende tarief:8% over de totale huurprijs bij een huurperiode tot en met 11 maanden
  1 maand huur commissie bij een jaarcontract
  Er wordt geen commissie in rekening gebracht bij verlenging.
 • De commissie vooraf verrekend met de initiële betalingen van de huurder
 • Indien tussentijds de huurovereenkomst wordt beëindigd, zal de commissie over de resterende maanden aan u gerestitueerd worden
 • Commissie wordt belast met 21% Btw
 • Aanvaarding: Wij accepteren geen onderhuur verhuur. Appartementen dienen direct van door de eigenaar aangeboden te worden. Appartementen moeten er ook verzorgd uit zien voor onze cliënten.
 • Huurperiode: Laat duidelijk de minimale en maximale huurperiode weten. De minimale huurperiode van aangeboden woningen is één maand. Short stay appartementen kunnen we ook aanbieden aan expats.
 • Huurprijs: Geef een minimale en maximale huurprijs op, wij adviseren u graag over de haalbaarheid qua prijs.
 • De maandelijkse huur wordt in de meeste gevallen rechtstreeks door de huurder aan de verhuurder betaald.
 • Borgsom: Voor de zekerheid van zowel huurder als verhuurder wordt standaard een huurborgsom betaald door de huurder. Deze kan zowel in contanten (met of zonder rente) als in de vorm van een bankgarantie ontvangen worden. Bedrijven hebben de voorkeur om met nederlandse bankgaranties te betalen.
 • Aansprakelijkheid: Oei Housing kan voor, tijdens en na de overeengekomen huurovereenkomst niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ontstane calamiteiten.

KANDIDAAT HUURDER GEVONDEN

Wanneer Oei Housing een kandidaat huurder gevonden heeft, maken wij met u een afspraak om met de kandidaat langs te komen. Nadat we het appartement bekeken hebben met de kandidaat geven wij u een korte evaluatie over het bezoek en de mening van de kandidaat.

Zorg voordat we langskomen met een kandidaat dat het appartement opgeruimd is, gordijnen en rolluiken open staan, en lichten aan staan. Schakel de muziek en televisie uit. Als er nog werkzaamheden moeten plaatsvinden, vermeld dat dan duidelijk vóór de bezichtiging.

Naast de bemiddeling bij de verhuur van uw appartement bemiddelen wij ook bij de verhuur van bedrijfsonroerend goed, koop en verkoop van luxe appartementen en bemiddeling bij beleggings onroerend goed.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met Oei Housing.

TIPS BIJ DE VERHUUR VAN UW APPARTEMENT

Inventaris fotoreportage: Oei Housing verzorgt een digitale fotoreportage van alle items, meubels en staat in de woning. De foto's worden op Dropbox geplaatst en vervolgens gedeeld met zowel de huurder als verhuurder. Op deze manier weten we precies hoe de woning er aan het begin van de huurperiode eruit zag. Als de huurder de woning verlaat aan het einde van de huurperiode, kijken we weer naar de Dropbox fotoreportage, om te kijken of er items missen of stuk zijn.

Verzekering : Uw huidige inboedelverzekering moet u aanhouden. Heeft u deze niet, sluit deze aan af. De huurder is afhankelijk voor zijn/haar eigen inboedel.

Buren : Informeer uw buren over de verhuur van uw appartement.

Informatie (in engels) : Maak een duidelijke lijst voor de huurder over de faciliteiten in en om het appartement + gebruiksaanwijzingen van diverse apparatuur.

Gemeubileerd : U kunt de huurder verplichten een schoonmaker te gebruiken. Zo wordt uw woning bijgehouden. De kosten kunt u in huurprijs verwerken, maar u kunt ook de huurder direct aan de schoonmaker laten betalen.

Internet : Alle huurders willen gebruiken maken van internet. U wordt geadviseerd om continu een verbinding op internet te hebben en deze kosten in dienen in de huur verwerkt te zijn.

Post : Zorg dat uw post naar uw eigen nieuwe postadres gaat.

Inschrijving : Uw woning dient in de vrije sector te liggen, zodat huurders zich kunnen inschrijven bij de gemeente Amsterdam. Als verhuurder kunt u met een formulier toestemming geven aan de huurder(s) om zich in te schrijven in het gemeentelijk persoons register.


FOTO'S EN VIDEO

De door ons gebruikte foto's en video's (op Oeihousing.com, Pararius.nl, Funda.nl, Youtube kanaal) zijn zelf gemaakt door Oei Housing. Foto's en video's zijn eigendom van Oei Housing, en zijn NIET het eigendom van de verhuurder(s) van de te verhuren woningen. Verhuurders en derde partijen mogen te nimmer gebruik maken van onze foto's en video. Links (URL) naar het YouTube kanaal mogen ook niet door derde gebruikt worden. Uitsluitend indien er uitdrukkelijk schriftelijke toestemming van Oei Housing is, mag van eerder vermelde regels afgeweken worden. Bij misbruik van onze foto's en video door makelaars worden stevige maatregelen getroffen.